Нашата идея

Нашата идея


от семка до чиния
 

Идеята ни да изградим ресторант, който да развива връзката между търсещите искреност и чистота в храната хора ни постави на сериозно изпитание. В силно засегнатия от хипериндустриализираните и посредствени продукти сектор на ресторантьорството, ние сме все по-щастливи и продължаващи битката за развитие на късите вериги. Успяваме да свържем вашето небце с прекрасния характер на плодородните ни земи и изкуството на кулинарията. Заедно с усърдието на малките фермери и стопанства, Багри изповядва принципите на движението Slow Food за качествена, чиста и честна храна и за опазване на изчезващите занаятчийски продукти и традиции на нашето минало. От Нафпавока, изваян в суровия пирински климат до златните цветове на куткуса от с. Брезница. И въпреки, че ежедневно се сблъскваме с реалността и проблемите на сезонната кулинария, изненадите, които Природата ни поднася, често са мотивация и изграждат характера ни, като подхранват смиреността ни пред Нея! При нас ще откриете истинските пролет, лято, есен и зима, тъй като ние ще ви поднесем само това, което законите на живота позволяват да бъде натурално отгледано. Затова ви каним на неповторимо изживяване, каквото само „Багри“, като единствения изцяло сезонен ресторант в България, ще ви поднесе!

Философията на Багри
 

Идеята за Багри се роди съвсем естествено с необходимостта от качествена храна, отгледана от малки производители и в подходящ момент на годината. Отделяме огромно внимание на подбирането на продуктите, като се свързваме с фермери от цялата страна, които имат специално отношение към отглеждането на храната, и се стараем да ви показваме пътя ѝ „от семка до чиния”. В нашия семеен ресторант ще се насладите на истинския вкус на храната, част от която си произвеждаме ние в близост до природния парк „Персин“. В БАГРИ ще опитате единствено висококачествени продукти – сирене, направено изцяло от натурално мляко, месо от пасищно отгледани животни и екологични зеленчуци и плодове. Придържаме се към устойчиви практики като съкращаване на пътя, който храната изминава до чинията, минимализиран на разхищението ѝ и стимулиране на местното производство. Огромно удоволствие за нас е да Ви направим част от това изживяване и да Ви поканим да опитате от авторските ястия на екипа ни!